CV Ger Bonsink

Allround kunstenaar. Voornamelijk bezig als beeldhouwer. Daarnaast ook aan het werk als kunstschilder, modeltekenaar, collagemaker, drukker en lasser. Door middel van een speciale techniek maak ik op verzoek herdenkingsbeelden waarin ik de as van overleden mensen in verwerk. Tenslotte ben ik persoonlijk begeleider.

Exposities

HardenbergIn de maand voorafgaand aan Hardenberg-Beeldenstad heb ik met een drietal beelden geëxposeerd in het LOC, zowel in 2017 als in 2019.

Blind. Bij deze expositie werden de gasten uitgenodigd om de tentoonstelling geblinddoekt te bezoeken. De gedachte hierachter is dat je door te stoppen met kijken een andere beleving van beelden krijgt.
Ger maar dan anders. Bij deze expositie heb ik laten zien hoe een kunstenaar werkt, doet en kijkt.
Hof 88. Een beeldenexpositie op uitnodiging van deze kunsthal.
Sokkelproject. Beelden op sokkels. Van eigen werk en beelden van anderen. In de buitenlucht.
Kunstbeurzen. Als beeldhouwer heb ik gestaan op diverse kunstbeurzen: te Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Enschede, Ootmarsum en IJhorst.

Bibliotheken. Op verzoek heb ik tijdelijk beelden geplaatst bij de bibliotheek van Almelo en de bibliotheek van Rijssen.

Tusveld, IJhorst en Zenderen. Expositie van beelden in diverse beeldentuinen.

Atelierroute. Jaarlijks deelnemer aan de atelierroute van Almelo.

Activiteiten
Oprichter van de kunstwerkplaats te Almelo. Als ondernemend kunstenaar begeleid ik achtien kunstenaars in hun ondernemerschap.
Oprichter en organisator van de Almelose Kunstmarkt.
Het geven van lessen in beeldhouwen.
Het geven van workshops aan leerlingen in het voortgezet (t.b.v. van CKV), basis- en speciaal onderwijs.

Het geven van workshops aan bedrijven.

Begeleiding
Mijn bedrijf is officieel erkend als professioneel begeleider in geval van PGB of de indicatie dagbesteding. Om de begeleiding goed vorm te geven werk ik nauw samen met een NVO orthopedagoog-generalist.

Opleiding
Van huis uit gediplomeerd graficus. Beeldhouwen heb ik geleerd van Mark Rietmeyer.